Sunday, June 29, 2008

Shaolin show

Incredibil!!!....... dar adevarat…. Este tot ceea ce se poate spune despre un astfel de spectacol . Calugarii shaolin cuceresc publicul cu mişcări speciale de "wushu", care presupun viteză extraordinară, eleganţă şi putere (“wushu” se traduce prin “arta razboiului”).

Ei stapanesc cu desavarsire arta de a depasi limitele imposibilului iar practicarea artelor martiale este centrala in disciplina pe care si-o impun.

Au dezvoltat primele forme de kung fu (una din trasaturile caracteristice fiind folosirea armelor traditionale, vreo 20 de tipuri) si yoga.

Printre uimitoarele performanţe ale shaolinilor se numără acrobaţiile incredibile, poziţia lotus pe patru degete, ruperea metalului cu mâna, rezistenţa la lovituri.. Antrenamentele lor includ şedinţe intense de meditaţie si kung fu.


Românii au putut vedea călugări Shaolin autentici în 1997, într-un spectacol demonstrativ desfăşurat la Sala Polivalentă din Bucureşti.

(Shaolin înseamnă în limba chineză pădure tânără, deoarece templul se află adăpostit într-un codru, pe muntele Songshan, unul din cei 5 munţi sacri ai Chinei. )

P.S. andutzu sper sa iti placa ... :)

5 comments:

Anonymous said...

meserie ...MULTUMESC.

chocolate said...

andutzu ma bucur ca iti place..;)

Sangria said...

impresionant !!! :) bine ca sunt calugari..ca nu stiu ce ar putea face astia cu niste femei :)))

chocolate said...

mami, pe de o parte, nu e bine dar pe de alta....iti dai seama ce experienta?...:))

Samsara said...

hmmm...foarte tare....